sobota 27. októbra 2012

20. 10. 2012 CACIB Grand Prix Komárom, HU

Tak ako minulý rok, tak aj tento sme v októbri zavítali na medzinárodnú výstavu do Komároma. A keďže Bassire chýbal posledný CAC z tejto krajiny, tak sme si dali za úlohu dokončiť aj maďarský šampionát. Trošku sme sa obávali počasia, predsa október nemusí priniesť nič priaznivé, slniečko nás napriek tomu príjemne prekvapilo :) 

 
V plemene sloughi sa vystavovali dva jedince, Bassira a mladý psík Eydin Schuru-esch-Schams. Posudzovania sa zhostil majiteľ a chovateľ plemena sloughi Dr. Gyorgi Tesics. Na jeho názor som bol veľmi zvedavý, keďže sám má doma niekoľko jedincov tohto plemena a Bassiru pozná z fotografií. Bassira získala pekný posudok a titul CAC, CACIB. Titul najkrajší z plemena získal mladý psík Eydin. Rozhodcovo zadávanie malo aj svoje opodstatnenie - Eydin má ako jeden z mála európskych slúg na psa štandardnú výšku, čo je veľká vzácnosť. Pri spoločnom posúdení s Bass je však rovnako vysoký (tzn. Bassira je mierne nad hornou hranicou) a tak si určite zaslúžil vyhrať. Inak sa pánovi posudzovateľovi Bass veľmi páčila a bol rád, že ju mohol vidieť konečne naživo :) Ja si toto posúdenie cením, bolo vidno, že nás hodnotil zásadový odborník na plemeno. Bass si získaním posledného titulu CAC splnila podmienky pre Maďarského šampióna krásy!!!

Bassira ag Dalvit - tr. otvorená: V1, CAC, CACIB

(posudok v maďarčine, nečitateľný - posudzovateľ vyzdvihol hlavu, krk, chrbtovú aj spodnú líniu, pohyb, predvedenie, uhlenie končatín, typickú feminitu, vytkol mierne otvorené prsty na predných končatinách, dĺžku tela a výšku)

(rozhod.: Gyorgi Tesics, Maďarsko)

Viac foto v Picasa galérii

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára