pondelok 13. augusta 2012

11. 8. 2012 Stredoeurópska výstava chrtov, Topoľčianky

Máme za sebou výstavný víkend a to vcelku úspešný....V sobotu sme zúčastnili dlho plánovanej a tak trochu jedinečnej Stredoeurópskej výstavy chrtov, ktorú usporiadal SKCHCH za spoluúčasti novovzniknutého Združenia chovateľských klubov, ktoré okrem nás zahŕňa aj Maďarsko, Poľsko, Rakúsko a Českú republiku. Výstava sa konala v krásnom prostredí zámockej záhrady v Topoľčiankach. Príjemný uvítací prezent v podobe vínka, krásne kokardy a poháre, dobrá nálada s priateľmi, obrovské zelené trávnaté kruhy a v pozadí týčiaci sa zámok umocňoval jedinečnú atmosféru výstavy na európskej úrovni. Jedinú zlobu robilo extrémne premenlivé počasie. Slnko, ktoré pálilo striedali ťažké mraky s následným ochladením a nepríjemným dažďom.

 
Slúg sa na výstave ukázalo celkom 8 kusov, do kruhu ich nastúpilo 7, v počte 4 psy a 3 suky. Posudzovanie prijal skúsený rozhodca z Nórska - pán Geir Kristiansen. Bol až neuveriteľne pedantný a posudzovanie bral naozaj veľmi zodpovedne. Psy nechal veľakrát bežať aj 3 - 4 kolieska. Aj keď sa posudzovanie trošku pretiahlo, myslím že to za to stálo. Bass sme vystavovali v triede šampiónov (vystavené boli dve suky) a odniesli sme si krásny posudok a ocenenie!

Bassira ag Dalvit - tr. šampiónov: V1, CAC, Stredoeurópsky víťaz CESW 2012, BOB

(2,5 ročná mladá dáma, pekná hlava, dobrý silný krk, dobrá vrchná línia, dobrý hrudník, výborne osvalená, pekné proporcie, dobrá povaha, veľmi dobrá prezentácia)

(rozhod.: Geir Kristiansen, Nórsko)


Na záver výstavy prebiehalo pre nás už dlho očakávané  uchovňovanie, na ktoré bola Bassira prihlásená už v apríli...a výsledok?...CHOVNÁ (štandardná, plnochrupá, nožnicový zhryz)!!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára