utorok 12. júna 2012

9. 6. 2012 Majstrovstvá Európy v coursingu, Dunakészi (HU)

Minulú sobotu sme úspešne absolvovali naše prvé veľké coursingové preteky - Majstrovstvá Európy v coursingu, ktoré sa behali v športovom areáli pre výcvik koní v maďarskom Dunakészi. Na pretek sme vycestovali deň vopred, v zostave takmer celej sobotňajšej slovenskej výpravy. Spoločnosť nám robila Milka s Agim, Zuzka s Paťom a Alexom, Ala s Brilom, súkromný veterinárny dozor Zuzka a mladunká afgánka Bahirka s jej majiteľkou Katkou (neskôr na pretekoch sa pridala Majka s Mirom a Nicol :) Parta sme boli skvelá, v hoteli na okraji Budapešti nám bolo veselo.


Deň pred pretekom museli naše psy absolvovať veterinárnu prehliadku a registráciu, čo bol aj jeden z dôvodov prečo sme sa vydali na cesty už v piatok na obed. Samotné behy boli naplánované na 8:00, ale kvôli očakávaným vysokým teplotám presunuli štart o hodinu skôr. Horúčavy sa dostavili. V slovenskom tábore bolo veselo a pohoda bez zbytočných stresov. Myslím, že sa to odrazilo aj na nálade psov, ktoré takmer celý deň pokojne oddychovali. Behalo sa na dvoch dráhach, každý beh na inej. Prvá dráha bola technicky náročnejšia, zato však kratšia, druhá zas preverila rýchlosť a vytrvalosť našich chrtov.


Sloughi nastúpili do prvého behu v počte 11 kusov, 3 psy a 8 sučiek. Bassira otvárala plemeno sloughi a na štart sa postavila so sučkou z Nemecka - Halawa Ain Dayal Sheik El Arab. Do druhého kola nenastúpili 4 sučky kvôli zraneniu z prvého kola. Tu Bass štartovala s Lajinou Bohemia Genao z českého chovu. Myslím, že môžem bez obáv skonštatovať, že Bass si viedla výborne a chce to len viac skúseností aby sa začala umiestňovať aj na lepších miestach. Podstatné je to, že obe kolá odbehla, dobehla do cieľa, dokonca "killovala" a navyše živá a zdravá!!!


Bassira ag Dalvit – sloughi mix (11 ks): 7. miesto, 501 bodov (252 + 249)

(rozhod.: Bernd Rahms (Nemecko) / Thomas Egger (Rakúsko) / Wubbe Heidekamp (Holandsko) / Heike Schwarz (Nemecko) / Daniela Sorlini (Taliansko) / Michel Lafont (Francúzsko))
 
Na záver len spomeniem, že všetky chrty z našej sobotňajšej výpravy bežali úžasne a máme byť na čo hrdí! Na záver by som sa chcel všetkým poďakovať za úžasnú spoločnosť a špeciálne Danke Macejovej - našej vedúcej ekipy!!!!


Kompletná fotogaléria tu :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára