utorok 16. augusta 2016

13. - 14. 8. 2016 Krása a výkon 2016, Mojmírovce + Cabaj Čápor

Máme za sebou kynologický víkend, ktorý sa niesol v znamení súťaže Krása a výkon 2016. Tohto typu súťaže sa zúčastnila Bedouine prvýkrát a s dúfaním, že bude kráčať v stopách svojej tety Bassiry, ktorá dokázala, že je nielen krásna, ale aj pracovne upotrebiteľná. A o tom vlastne súťaž Krása a výkon je. V sobotu začal kynologický víkend výstavou vo veľmi príjemnom prostredí kaštieľa v Mojmírovciach. Bedouine bola jedinou vystavovanou sloughi a celkom pekný posudok si zaslúžila od ruskej posudzovateľky Mariny Ostrovskayej. Okrem vystavovania sme mali v tento deň ešte jeden cieľ - a to Bedouine uchovniť, čo sa nám podarilo a tak je v našej "stajni" ďalšia chovná sučka.


 Bedouine Balkan Sighthound - tr. otvorená: V1, CAC, Klubový víťaz 2016, BOB

(2 roky, samičí výraz, dobrý formát, dobrá kostra, výborné osvalenie, dobré oči a výraz, výborný krk a uši, výborná horná línia, dobrý hrudník, rovné plecia, dobré predné končatiny, výborné uhlenie zadných končatín, dobrý výraz a temperament, pohyb energický, ale mohol by byť vyrovnanejší )

(rozhod.: Marina Ostrovskaya, Rusko)

 V nedeľu sme pokračovali národným coursingom na ranči v obci Cabaj-Čápor. Aby nám počas behu nebolo samotným smutno, prišiel si zasúťažiť aj Bedunkin brat Bomani. Krásne prostredie trošku kazil dojem z menšej a trošku vtesnanej dráhy, ktorá mala svoje nedostatky. Obaja súrodenci ju však zmákli výborne! Bedouine s veľmi malým bodovým prevýšením nakoniec tromfla bráška a získala 1. miesto. Aby toho nebolo málo, bola vyhlásená za najlepšieho psa celého dňa (Best in Field). Týmto pretekom si zároveň splnila podmienky víkendovej súťaže Krása a výkon 2016 a stala sa jej víťazkou. Úspešný víkend za nami, plný príjemných stretnutí a nádherných výsledkov :) Za fotky ďakujem Jankovi Bukovenovi a Zuzke Cibulkovej.





Bedouine Balkan Sighthound - sloughi mix (2 ks): 1. miesto, Best in Field, Víťaz pre Krásu a výkon 2016, 357 bodov (176 + 181)

(rozhod.: Adéla Benedeková (Česko) / Milan Oliva (Česko) / Erika Reiszová (Slovensko))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára