sobota 19. mája 2012

World Dog Show 2012 - Salzburg, AT

Plní skúseností, zážitkov, spokojní a aj unavení, ale hlavne neskutočne šťastní zo skvelého výsledku na Svetovej výstave psov v Salzburgu. Presne takíto sme sa vrátili v piatok z našej prvej "svetovky".

My, kamaráti Vlado s Veronikou a Bassira s Basirom - to bola posádka na ceste do Mozartovho mesta:) Do Rakúska sme odchádzali už vo štvrtok ráno, deň pred výstavou. Plánovali sme totiž aj obhliadku samotného mesta, keďže človek sa len tak často a ľahko v Salzburgu neocitne. Do hotela sme prišli presne na obed a krátko po ubytovaní sme vyrazili smer centrum. Nádherné historické centrum, atmosféra, tradičné Mozartove gule a v neposlednom rade mesto plné vystavovateľov so psami, nám navodili tú správnu náladu. Naspäť do hotela sme dorazili až podvečer a pri vínku sme debatovali o uplynulom dni, ale aj o tom, čo na nás ráno čakal.


Na výstavu sme si privstali s cieľom nájsť výhodné parkovanie a miesto pri kruhu. Výstavný kruh bol obrovský, kompletne pokrytý kobercom. Na výstavu bolo prihlásených 46 jedincov plemena sloughi. Aj keď program posudzovania nešiel podľa plánu, čas utiekol ako voda. Známe tváre či už z facebooku, alebo z bežného života, dlhé rozhovory, predajné stánky - to všetko nám krátilo čakanie na posúdenie.


Bassiru sme vystavovali v triede otvorenej. Táto trieda bola najpočetnejšou, v zastúpení 8 súk. To, čo sme najmenej čakali (avšak dúfali) sa stalo skutočnosťou. Bassira si vybehala víťazku skupiny a získala titul CACA. Za sebou tak nechala veľa krásnych a úspešných sučiek. Doteraz sa mi vybavuje dojatie, keď si pomyslím na ten pocit víťazstva. Následne na to sme nastúpili s dvoma víťazkami skupín o titul World Winner 2012. Aj keď tu sme už prvenstvo neobhájili, pani posudzovateľka nám udelila titul res.CACIB (res. World Winner 2012) a môžem skonštatovať len a len spokojnosť!!! Bassira tak ako nováčik v takomto početnom zastúpení jedincov plemena sloughi, skončila ako druhá najlepšia sučka z 24 súk, a to sa už o úspechu musím zmieniť:)


Bassira ag Dalvit - tr. otvorená: V1, CACA, res.CACIB (res. World Winner 2012)

(posudky sa nezadávali)

(rozhod.: Orietta Zilli, Taliansko)

Všetky fotky z posudzovania TU a kompletné video TU
Fotoreport nájdete TU 

A dodatok pre Vlada a Niku :) Našťastie žiadna schmutzi-mutzi Hexe na výstavu neprišla, neviem či jej sklinčina prepichla gumy na aute alebo jej natlačil nejaký Schizophrene do hlavy Kohlrabi :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára