pondelok 31. októbra 2011

Stretnutie B-vrhu Dalvit a tréning na dráhe, Lednice (CZ)

V nedeľu 23. 10. 2011 sme vyrazili na dlho očakávané stretnutie B-éčkového vrhu chovateľskej stanice Dalvit. Naposledy sa Bass súrodenci videli v roku 2010 na klubovej výstave v Lednici. Kedže samotná chovateľka Lenka Malinovská býva neďaleko, stretnutie sme opäť absolvovali na dostihovej dráhe v tejto krásnej obci, nachádzajúcej sa v juhomoravskom kraji. Z domu sme vyrazili skoro ráno, na dráhe sme boli už pred plánovaným stretnutím. Keďže sme boli na mieste prví, odskočili sme navštíviť nádherné zámocké záhrady a park v okolí lednického zámku. Atmosféru vtedajšej historickej doby, ktorú sme v prítomnosti našej „kráľovskej chrtice“ Bassiry pociťovali, podtrhol vynikajúco zachovalý stav zámku a hmlisté ranné počasie.

Aj keď sme sa nestretli v plnom počte (čo by bolo asi nereálne, keďže niektoré „šteňatá“ žijú dosť ďaleko), boli sme radi, že sme sa vôbec toľkí zišli. Okrem nás dorazila Peťa Juranová s Baxom (Burhan ag Dalvit), Adel Dohnalová s Bagirom (Barraq ag Dalvit), Marek Prox s Bagom (Bakr ag Dalvit) a nechýbala ani Lenka Malinovská s maminou celého B-vrhu Dahijou Bohemia Genao. Nezabudla so sebou vziať ani jej druhú fenku a zároveň našu tetičku Akabu ag Dalvit. Oproti poslednému stretnutiu nás tak bolo menej o Marcelu Kočovú s Emirom (Batal Emir ag Dalvit).


Samotné stretnutie súrodencov sme spojili aj s tréningom na dráhe, ktorý sa tradične koná vždy na druhý deň po dostihoch. Každý zo súrodencov si odbehol dva plné okruhy na dráhe a predviedli tak, čo kto vie a čo dokáže. Nebola núdza o nejaký „ten“ vtipný okamih:) Bass bežala krásne, bez problémov až do konca, kde ako pravý lovec predviedla ukážkový kill. Jediná vec, cez ktorú sa nedokázala preniesť bol štart z boxov. V prvom behu ešte zvládla prebehnúť cez otvorený box, druhý beh však štartovala iba „z ruky“. Ak sa budeme chcieť venovať aj dostihovej kariére, budeme musieť tento nedostatok natrénovať a odstrániť.


Na záver stretnutia sme ešte "prispeli k vede" a dali sme Bassire odobrať krv na rozbor a tým prispeli k lepšej informovanosti o krvných hodnotách chrtov, ktoré ani zďaleka nie sú totožné s ostanými plemenami. V priebehu týždňa sme obdržali výsledky krvného obrazu a sme radi, že sú v poriadku. Dvojnásobnú radosť nám robí to, že aj napriek tomu, že BARF-ujeme, dokážeme Bassire poskytnúť vyvážené a plnohodnotné kŕmenie! Zo stretnutia sme odchádzali plní nových informácií, skúseností a s dobrou náladou. Dúfame, že si to čoskoro zopakujeme!
Všetky fotky si môžete pozrieť po kliknutí na link

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára