utorok 12. augusta 2014

9. 8. 2014 Klubová výstava chrtov KCHCH, Topoľčianky

Po roku sme sa opäť vrátili do výstavného kruhu, aby sme s Bassirou zabojovali nielen o titul Klubového víťaza pre rok 2014, ale aj o titul Víťaz pre krásu a výkon 2014. Tentokrát sme prihlásili do triedy šteniat už aj našu najmladšiu členku Bedouine. Výstava sa konala (čo bolo trošku sklamaním) na dostihovej dráhe v Topoľčiankach. Jej úrovni by sa hodilo aj honosnejšie prostredie, ako areál relatívne zanedbanej dostihovej dráhy v Topoľčiankach (predsa sme len zvyknutí na prostredie zámočného parku). O počasí, ktorého horúčavy boli priam neúnosné ani nehovorím. Na to aby si človek našiel kúsok chladného tieňa musel postávať sakramentsky ďaleko od výstavných kruhov. No nič, dosť bolo kritiky. Na výstave sa nachádzali jediné dve zástupkyne plemena sloughi, a to obe z našej ekipy. Škoda, že sa viac jedincov neukazuje na výstavách, aspoň týchto špeciálnych a klubových. Ako prvá do kruhu nastúpila naša malá Bedunka, ktorá v okamihu uchvátila pani rozhodkyňu a získala svojim predvedením neskutočne nádherný posudok so známkou VN1. Bassiru sme vystavovali v triede šampiónov. Bassira je ostrieľaná kráska a vie, čo sa v kruhu patrí. Získala krásny posudok a vybehali si titul CAC, Klubový víťaz a BOB! Samozrejme sme nevynechali ani záverečné súťaže. Bedouine si tak v konkurencii 5 šteniat vybehala krásny a neskutočný titul BIS PUPPY!!!!! Je to výborný začiatok jej výstavnej kariéry a dúfame, že jej to pôjde aspoň tak dobre, ako jej úžasnej tetičke :)



Bedouine Balkan Sighthound - tr. šteniat: VN1, BIS Puppy

(4 mesačná baby sučka, s výborným prejavom, pekná hlava, dobre nasadené uši, veľmi pekný pigment, nožnicový zhryz vo vývoji, silnej kostry, veľmi pekná horná línia, korektné uhlenie vpredu aj vzadu, výborné paralelné postavenie predných aj zadných končatín, dobrý chvost, už teraz v pohybe veľmi dobrý záber a dĺžka kroku, veľmi pekná sučka a už teraz sa teším na jej budúcnosť)

(rozhod.: Nina Neswadba, Rakúsko) 


Bassira ag Dalvit - tr. šampiónov: V1, CAC, Klubový víťaz, BOB

(4 a pol ročná šampiónka, pekný tvar hlavy, dobre nasadené uši, výborná kvalita v postoji, korektná horná línia pre plemeno, mohla by mať viac paralelné predné končatiny, výborná hĺbka hrudníka, dobre tvarovaný hrudník, veľmi dobré uhlenie vzadu, veľmi dobrý pohyb zboku, mohla by mať lepší pohyb vpredu)

(rozhod.: Nina Neswadba, Rakúsko)

Bassira si absolvovaním tejto výstavy a získaným hodnotením obhájila titul Víťaz pre krásu a výkon 2014 a to nás teší najviac. Je to pre nás radosť a dostatočná odmena za tie roky, ktoré absolvovala vo výstavných kruhoch a na coursingových poliach.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára